
Hamilelik şüphesi duyan kişilerin sıkılıkla merak ettikleri konulardan birisi olan hamilelik testi ne zaman yapılmalıdır sorusudur. Adet gecikmeniz veya başka rahatsızlıklarınız varsa hamileliğinizin onaylanıp onaylanmadığından emin olamayabilirsiniz.
Gebeliğin vücudun her sistemi üzerindeki etkileri çeşitlidir. Döllenmeden doğuma kadar fiziksel ve zihinsel sağlıkta birçok değişiklik vardır. Yumurtanın sağlıklı bir şekilde büyüyüp döllenmesi ve döllenen yumurta hücrelerinin rahim duvarlarına yerleşerek gebelik oluşturması için hormon seviyeleri hızlı değişimlere uğrar.
Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır?
Hamilelik belirli evrelerden oluşmaktadır. Hamilelik şüphesinde bulunan kişilerin hamilelik testi ne zaman yapılır sorusuna, adet gecikmesi yaşanan ya da cinsel birleşme üzerinden geçen 10 günlük süreç olarak belirtilebilir.
Bir kadın adet görmemişse ve hamile olduğundan şüpheleniliyorsa, saygın eczanelerden idrarda gebelik testi isteyebilir. Evde gebelik testi bazı hatalar olabileceğini bilmek önemlidir. Sonucu doğrulamak için bir doktora danışılmalıdır.
Testin doğruluğunu artırmak için sabah ilk iş idrar testi yapmak önemlidir. Hamile olduğundan şüphelenilen bir kadın artık üç farklı yöntem ile hamileliğin doğrulunu sağlayabilir. Bunlar:
- Bir kadının hamile olup olmadığını belirlemek için ultrason kullanılır.
- Bir kan testi hamile olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir.
- Evde idrarla hamilelik testi hamile olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir.
Gebelik Testleri ve HCG Hormonu
HCG hormonuna gebelik hormonu adını verir. HCG hormonu, hamileliğin ilk üç ayında kanda bulunur. Daha sonra idrara geçer. Hamileliğin kesin teşhisi için, bir kadının hormonun kan dolaşımına veya idrarına geçmesini beklemesi gerekir. Bir kadın hamile olduğundan şüpheleniyorsa hamilelik testi yapılmamalıdır. HCG hormonu, pozitif gebelik testlerine neden olan şeydir.
Gebelik Testi Ne Zaman Yapılabilir?
Adet gecikmesinden bir hafta sonra gebelik testi yapmak için idealdir. Evde gebelik testi yapıyorsanız, adet gecikmesinden sonraki 1. veya 2. gün yapılmalıdır. Gebelik testi adet gecikmesinden sonraki 1. veya 2. gün yapılırsa negatif çıkması gerekir.
Evde hamilelik testi yaparken talimatları takip etmek önemlidir. Talimatları izlerseniz test daha güvenilir olacaktır. Evde gebelik testi sonuçlarınız pozitif ise, bir hastaneye başvurmalısınız. Sonucu doğrulamak için bu noktada bir kan gebelik testi yapılabilir.
İdrarda Gebelik Testi
İdrarda gebelik testi, beklediğiniz adet dönemi geçtiğinde veya adet dönemi yaklaştıkça vücudunuzda değişiklikler yaşandığında yapılır. En iyi sonuçları elde etmek için alacağınız test aleti üzerinde ki takipleri izleyin. Farklı idrar testlerinde küçük yanılsamalar olabilir.
Süreden sonraki değerlendirme, yanlış pozitif idrar testlerini değerlendirmek için çok önemlidir. İlk testte tek çizgi varsa gebelik değildir. Ancak iki çizgi varsa gebelik olma ihtimali vardır.
İdrarda gebelik testi günün herhangi bir saatinde yapılabilir, ancak sabah ilk idrardaki hCG konsantrasyonu daha yüksek olduğu için sonuçlar daha görünür ve daha hızlı olacaktır.
Hangi Durumlarda Yanlış Negatif Sonuç Alınır?
Evde yapılan gebelik testi, HCG hormonunun seviyesini belirler ve gebeliğin durumu hakkında bilgi verir. İdrar kitlerinde gebelik saptanmasa bile olumlu sonuç alınabilir. Ektopik gebelik, kimyasal gebelik, düşük veya kürtaj durumlarında idrar testlerinde çift çizgi görülebilir.
Yapılan idrar gebelik testlerinde yanılma payı olabileceği ya da verilen doğruluğun şüpheli olabileceği yönünde birçok test kitinde bilgi aktarılmaktadır. Bu bilgiyi esas alarak yapılan testlerin geçerliliğinin doğruluğunun teyit edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.
Yorumunuz:
Trendler
Mâide Suresi Okunuşu ve Anlamı
MTV Nedir? - MTV Nasıl Hesaplanır? - Motorlu Taşıtlar Vergisi Hakkında
Para Kazanmak İçin 6 Öneri
Teknoloji’nin Çevre Kirliliğine Etkisi
Teknolojinin Tehlikeleri - Dangers Of Technology
Vâkı’a Suresi Okunuşu ve Anlamı
Müminûn Suresi Okunuşu ve Anlamı
Nahl Suresi Okunuşu ve Anlamı
Reklam Banner
